Yangın Merdiveni Kapısı Seçenekler

Wiki Article

Yönımızca yapılan yangın merdivenleri, yangın merdiveni yönetmeliği 2018 koşullarına uygun yaraşır yapılmaktadır. Sonunda denetimlerde ve olası yangın felaketlerinde hüsran görmenizi engellemektedir.

Yeni yapılarda makul yüksekliğe iye binaların yangın merdiveni yapmasının zorunlu evetğu yangın yönetmeliğinde belirtilmektedir. Standart yangın çıkışı ve kapısına sahip olan binalarda yangın merdivenleri çatı tasavvurına dahil edilir.

Etiket ve sertifikalar: Yangın kapısı seçer, bapnın müsait standartlara ve yönetmeliklere mutabık olup olmadığını tayin etmek kucakin etiket ve sertifikalar denetçi edilmelidir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine munis olarak belirlenen bölgelere ve nüshalara gereğince yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde yahut yakınında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her mevsim degaje bırakılmalı ve engellenmemelidir.

Taban kattaki dükkân ve benzeri yerlerde eş nüshası 50’nin şeşnda ve kaçış uzaklığı en uzak noktadan dış ortama açılan bapya olan uzaklık 25 m’den azca ise, yapı dışına bir çıkış yeterli akseptans edilir.

Açıldıktan sonrasında kapanması da otomatik olarak gerçekleabat bu tür bapların en kebir kazanımı kötü sızdırmaması ve belli derecede ısıya derece dayanabilmesidir.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir öteki faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara yakışır olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan konstrüksiyonlabilmekle bile daha çok haricen yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun yapı taşı sebebi yan kaybına asıl vermemesi ve elan az maliyetle işçilikin yangın kapısı tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde muahharen ilave edilerek yapılabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakarak çeşitli şekillerde özel tasar çizim ya da katlanabilir biçimde de tasarlanabilmektedir.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin iklim ve âlem şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Yangın merdiveni bapları yangın anında hızlı bir şekilde tahliyeyi esenlayarak, yangına dayanımı yardımıyla yangının yayılmasını geciktiren veya engelleyen özel baplardır.

Yangın kapıları, yangınla savaş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının yoklama altına tuzakınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesine imkân tanır.

Projeye en şık Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek autarı hakikat suhuletle açılan ve cıvıl cıvıl grupların esenlıklı bir şekilde binaları ayrılma etmesini sağlayıcı yangın kapıları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Bu nedenle yangın kaynaklı can zayiatı yaşanmaya devam etmekte ve bu gidişat yangın merdiveni imalatı karınin gereken özenin gösterilmesi icap ettiğini demıtlamaktadır. 

Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli gaz ve çeşitli kimyasal sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Report this wiki page